Tel. podpora: (Po-Pá 8-15) +420 773 287 300

5+1 tipů, jak vybrat jméno firmy

20.03.2020

Máte skvělý nápad, jak rozjet podnikání. Skvělé. S tím souvisí i název vaší budoucí firmy. Při výběru názvu byste měli zohlednit spoustu okolností. Jednou z nich je i možnost registrovat název jako ochrannou známku. Pojďme se podívat na několik tipů, jak postupovat při výběru jména firmy. 

Znáte všechny druhy ochranných známek v ČR?

11.02.2020
Podnikání, pokud ho myslíte opravdu vážně, se bez ochranné známky dnes již neobejde. Co všechno lze v ČR registrovat jako ochrannou známku ? Je toho více, než byste třeba čekali. Stačí vám registrovat pouze jeden druh? Možná že ne. Pojďme se společně podívat na druhy ochranných známek....

Jaký je rozdíl mezi ochrannou známkou a patentem?

28.01.2020
Patent a ochranná známka. Pojmy, které se v běžném hovoru často používají a ještě častěji zaměňují. Instinktivně cítíme, že mají něco společného. Avšak navzdory svému blízkému vztahu se svým účelem i obsahem výrazně liší.

Jaká slova nelze registrovat

19.07.2019
O tom, jak správně vybrat název vaší společnosti jsme již hovořili v článku  5+1 tipů, jak vybrat jméno firmy . Nyní bychom se rádi věnovali tomu, která slova nejsou vhodná pro registraci ochranné známky a která vám s největší pravděpodobností ani Úřad průmyslového vlastnictví nepovolí zapsat do...

Co je ochranná známka

21.02.2019
Ochranná známka slouží k rozlišení výrobků, či služeb. Její primární cíl je chránit spotřebitele, před záměnou konkrétního výrobku/služby za jiný konkurenční výrobek/službu. 
Patentoid Copyright © 2024 Patentoid s.r.o.
Designed by Beneš & Michl