Tel. podpora: (Po-Pá 8-15) +420 773 287 300
Patentoid Blog Watching - hlídání ochranné známky

Watching - hlídání ochranné známky

10.09.2021

Hlídejte si svou ochrannou známku!

Znáte firmy Žufánek, Šufánek, Lučina, Lučánek, nebo třeba Sky a službu SkyDrive?

Jde o firmy, které si hlídají svou ochrannou známku. Proto po soudních řízeních v rejstřících nenajdete ochranné známky jako Šufánek, Lučánek, ani dnes nepoužíváme SkyDrive, ale OneDrive. Dokonce díky firmě Sky a jejich ochranné známce prohrál Microsoft soudní spor o zapsání ochranné známky Skype!

Na co si dát pozor je skutečnost, že do roku 2019 Úřad průmyslového vlastnictví dohlížel na podobnost nově registrovaných ochranných známek. Tato povinnost ale nyní spadá na jejich majitele.

Pokud si majitelé své ochranné známky nehlídají v každý týden aktualizovaných věstnících nově registrovaných ochranných známek, hrozí jim zapsání stejné, nebo podobné ochranné známky konkurencí. Tím může být jejich značka a ochranná známka na dlouhá léta ohrožena. Zároveň s tím mohou být spojeny vysoké náklady na následný spor o ochrannou známku.

Aby vlastníci ochranných známek nemuseli každý týden procházet dlouhé věstníky, Patentoid nabízí službu Hlídání ochranných známek (Watching). Náš Watching vám pohlídá ochrannou známku za vás.

Díky službě Watching (monitoring) ochranných známek získáte:

  • Jistotu pravidelné kontroly ve věstnících
  • Pravidelný reporting a vašich ochranných známkách
  • Tým zkušených advokátů pro další zastupování

Vše navíc vyřídíte rychle, jednoduše a online.

Více informací zjistíte na: Hlídání ochranné známky bez starostí.

Patentoid Copyright © 2024 Patentoid s.r.o.
Designed by Beneš & Michl