Tel. podpora: (Po-Pá 8-15) +420 773 287 300
Patentoid Blog Obnova ochranné známky

Obnova ochranné známky

09.11.2017

Máte registrovanou ochrannou známku a její platnost se blíží výročí 10 let? Je tedy čas zpozornět a zamyslet se nad jejím obnovením.

Dle zákona o ochranných známkách se platnost prodlužuje vždy na dalších 10 let. Žádost o obnovu se podává nejdříve v posledním roce platnosti zápisu a správní poplatek za obnovu činí 4 490 Kč,- Kč. V případě, že propásnete zákonem stanovenou lhůtu pro podání, nezoufejte. Nejdéle do 6 měsíců od vypršení platnosti je ještě možnost zažádat o obnovu. Cena této pozdější variantu už však činí 5 000,- Kč.

Nabízí se několik možností, jakým způsobem můžete svou ochrannou známku prodloužit. Jakou z nich vyberete, záleží zcela na Vás. Pokud jste v této problematice natolik zkušení, můžete si sami vyplnit potřebný formulář a ten následně podat na Úřad průmyslového vlastnictví. Pokud se nechcete o nic starat, velice rádi Vám pomůžeme a veškeré formality vyřídíme za Vás.

V případě, že během posledního roce zápisu ani v 6 měsících od ukončení platnosti o obnovení nezažádáte, zápis známky se zruší a Vaše právo na ochrannou známku tedy zanikne.

Více o této problematice naleznete v článku Kdy myslet na prodloužení platnosti ochranné známky.

Patentoid Copyright © 2024 Patentoid s.r.o.
Designed by Beneš & Michl