Tel. podpora: (Po-Pá 8-15) +420 773 287 300
Patentoid Blog Obnovení platnosti ochranné známky

Obnovení platnosti ochranné známky

15.12.2021

Platnost ochranné známky trvá 10 let počínaje dnem podání žádosti o registraci ochranné známky. Před uplynutím této lhůty musíte svou ochrannou známku prodloužit, jinak riskujete vyšší správní poplatek za obnovení nebo dokonce zánik vaší značky. Prodloužení platnosti ochranné známky si ale můžete vyřídit rychle a z pohodlí domova.

Na začátek si pojďme shrnout základní fakta. Správní poplatek pro obnovení zápisu ochranné známky v řádném termínu vás bude stát 2 500 Kč. Pokud řádný termín propásnete, můžete svou ochrannou známku prodloužit v rámci tzv. poshovovací lhůty. Ta začíná běžet po uplynutí 10 let a její délka je 6 měsíců. Správní poplatek za obnovení ochranné známky v takovém případě činí 5 000 Kč.

„Dvojnásobný správní poplatek v poshovovací lhůtě pozná především vaše peněženka.“

Pokud patříte mezi ty, kteří hledají jednoduchá a zároveň efektivní řešení, prodlužte si svou ochrannou známku spolehlivě prostřednictvím služby Obnova ochranné známky. Krátký formulář stihnete vyplnit třeba při ranní kávě z pohodlí domova nebo kanceláře. Vše ostatní už za vás spolehlivě zařídíme my a vám za několik dní v e-mailu přistane očekávané potvrzení o obnově ochranné známky. Čas jsou peníze a v tomto případě ušetříte na obojím.

„Díky službě obnova ochranné známky ušetříte svůj čas i peníze.“

Jsou pro vás termíny Damoklovým mečem? Obnovení platnosti ochranné známky na dalších deset let vám rádi pohlídáme. Zanechte nám na sebe kontakt, my vás včas upozorníme na blížící se konec platnosti a vy tak nemusíte myslet na datum obnovy. Jakmile vám zašleme upozornění, stačí svou ochrannou známku opět obnovit online. Budete mít jistotu, že nezmeškáte žádný z důležitých termínů a hladina kortizolu vám tak zůstane na své obvyklé hodnotě.

Patentoid Copyright © 2024 Patentoid s.r.o.
Designed by Beneš & Michl