Tel. podpora: (Po-Pá 8-15) +420 773 287 300
Patentoid Blog Dotaci na ochrannou známku lze získat i v roce 2023 a vyřídit ji zvládnete s Patentoidem raz dva

Dotaci na ochrannou známku lze získat i v roce 2023 a vyřídit ji zvládnete s Patentoidem raz dva

28.03.2023

Grantový program se znovu spustil s cílem pomoci malým a středním podnikům z EU chránit jejich práva duševního vlastnictví. Tato iniciativa probíhá v rozmezí od 23. ledna 2023 do 8. prosince 2023. Vzhledem k omezenému množství finančních prostředků jsou žádosti vyřizovány podle pořadí, v jakém byly podány.

Dotace na ochrannou známku a průmyslový vzor

Grant lze získat mimojiné i na ochrannou známku a průmyslové vzory. Konkrétně lze žádat o 75% ze správního poplatku a v roce 2023 až do celkové výše 1000 EUR.

Patentoid zvládne vyřídit dotaci za vás

Stojíme si za tím, že když už s Patentoidem dokážete vyřídit registraci ochranné známky online z pohodlí vašeho gauče, je třeba stejně zvládnout i vyřízení dotace. Připravili jsme proto službu ("podání žádosti o grant u EUIPO"), kterou lze přikoupit k ochranné známce EU a ochranné známce pro ČR. Stačí ji zaškrtnou v prvním kroku objednávkového formuláře.

Kdo může čerpat dotaci?

Grantový program je učen pro MSP (malé a střední podniky). To znamená firmy např. s.r.o. nebo živnostníky, kteří mají své IČ. Pokud si nejste jisti, jestli do této kategorie patříte, neváhejte nás kontaktovat.

Jak vypadá proces registrace ochranné známky s využitím grantu u Patentoidu?

  1. Vyplníte objednávkový formulář, kde v prvním kroku zaškrtnete políčko “Podání žádosti o grant u EUIPO”
  2. Nejpozději během následujícího pracovního dne vás kontaktujeme, požádáme vás o podepsání plné moci a případně se doptáme na všechny potřebné informace
  3. Jakmile bude objednávka zaplacena, zpracujeme vám rešerši k registraci ochranné známky a podáme žádost o grant příslušnému úřadu
  4. Zatřídíme vaši ochrannou známku dle vašich potřeb a podáme žádost o zápis ochranné známky na úřad
  5. Po podání na úřad zažádáme o vyplacení grantu přímo na váš účet
  6. Přijdou vám peníze z vyřízené dotace
  7. Po zpracování žádosti úřadem by měla být vaše ochranná známka zapsána do rejstříku nově registrovaných ochranných známek a vaše značka bude plně chráněna

Poznámka: Pokud by EUIPO z nějakého důvodu zamítl registraci ochranné známky, peníze z grantu se nevracejí a zůstávají vám.

Proč registrovat pro EU/ČR právě teď?

Cena: získání grantu na 75% správního poplatku, který činí u EU ochranné známky 850 €, sníží celkovou cenu registrace vaší značky a vy tak ušetříte minimálně 637,5 €. V případě ochranné známky pro ČR dostanete zpět minimálně 3000 Kč (správní poplatek ve výši 4 000 Kč).

Snížení rizika ztráty peněz: pokud by úřad zamítl registraci ochranné známky, úřad nevrací správní poplatek (u EU ochranné známky 850 €, u ČR 4 000 Kč), ale pokud máte správně vyřízený grant, i v případě zamítnuté registrace ochranné známky můžete grant čerpat a peníze vracet nemusíte.

Doporučení od Patentoidu

Svým klientů radíme, aby s využitím grantového programu neotáleli. V roce 2022 byl pozastaven dříve než 8. prosince (z důvodu vyčerpání přidělených peněz) a spousta lidí musela čekat, jestli se opět grantový program obnoví v roce 2023, případně registrovat své ochranné známky bez této finanční injekce.

Pokud chcete využít grantový program a máte jakýkoliv dotaz, neváhejte nám napsat nebo zavolat a my vám rádi pomůžeme: kontakt Patentoid.

Případně rovnou vyplňte objednávkový formulář a my se vám ozveme. V rámci objednávky máte 15 minut konzultace zdarma, kde můžeme zodpovědět všechny vaše otázky a najít pro vás to nejlepší řešení.

Patentoid Copyright © 2024 Patentoid s.r.o.
Designed by Beneš & Michl