Tel. podpora: (Po-Pá 8-15) +420 773 287 300
Patentoid Blog IP SCAN 2024

IP SCAN 2024

08.04.2024

Služba definovaná Evropskou unií v ČR za 900 EUR, kterou provádí certifikovaný specialista a na kterou dostávají malé a střední podniky 90% grant. Ten lze navíc vyřídit lusknutím prstu. Za výsledných 90 EUR tak čeští podnikatelé a firmy získávají kompletní přehled, jak správně chránit jejich nápady, produkty a značky.

Od registrací ochranných známek, zajištění autorských práv, ochrany obchodních tajemství, dohod o mlčenlivosti, až po patenty nebo smlouvy s dodavateli.

Máte o službu zájem? Nezávazná poptávka ZDE

Co je služba IP Scan?

Vyznat se v celé právní oblasti duševního vlastnictví není jednoduché, ale proto existuje služba IP Scan, která je jakýmsi auditem duševního vlastnictví přímo u daného podnikatele/firmy. Díky této službě se spojíte přímo s odborníkem (speciálně certifikovaným), který přezkoumá vaši situaci (provede audit). Společně zjistíte, jaká nehmotná aktiva vlastníte a jaká je vhodná strategie pro jejich ochranu.

Lze tak získat přehled a doporučit kroky jak postupovat v oblastech jako jsou:

  • autorská práva
  • ochranné známky
  • patenty a užitné vzory
  • průmyslové vzory
  • licence
  • smlouvy

Zpráva, kterou dostanete výstupem, bude obsahovat jaké oblasti duševního vlastnictví se vás týkají, včetně rizik, která se s nimi pojí a především ideální strategii, jak dále postupovat v oblasti ochrany duševního vlastnictví vašeho podnikání.

Grant na službu IP SCAN

Cena služby IP Scan je stanovena pro ČR na 900 EUR. Ale v podstatě každý, kdo má své IČO, na ni může čerpat 90% grant. Tydy jak OSVČ, tak firmy. Navíc lze čerpat tento grant a k tomu i následně grant na 75 % správních poplatků při registraci ochranné známky (až do výše 1000 EUR). Každý podnikatel tak může čerpat dohromady 1810 EUR (810 EUR na IP Scan a až 1000 EUR na ochranné známky).

Proč Patentoid doporučuje službu IP SCAN?

IP Scan je jedinečnou příležitostí i pro malé podnikatele, jak zjistit správný postup, při ochraně jejich podnikání. Získávají tak za 90 EUR odpovědi na otázky, na které jim běžně odpovídají advokáti s hodinovou sazbou 4 000 - 5 000 Kč na hodinu. Například jestli si registrovat ochrannou známku, užitný vzor, průmyslový vzor, či patent. Navíc jim specialista projde i například smlouvy s dodavateli a upozorní na případná rizika. Podnikatelé tak nejčastěji zjistí, že by měli něco změnit ve smlouvách s dodavateli (nejčastěji programátoři, grafici, copywriteři - externí zaměstnanci), že by si měli registrovat obrazovou ochrannou známku a že je třeba začít myslet na patent na jejich nový vyvíjený produkt.

Pro vysoký přínos klientům této služby si majitel (advokát) společnosti Patentoid Mgr. Petr Bílý, LL.M. zajistil specializaci a je nyní poskytovatelem služby IP Scan v ČR. Strategii ochrany i následnou ochranu Vaší značky tak můžete vyřídit v podstatě na jednom místě. Vyřízení dotace na IP Scan je navíc zdarma.

Máte o službu zájem? Kontaktujte nás!

Patentoid Copyright © 2024 Patentoid s.r.o.
Designed by Beneš & Michl